Salut, drets, acció

Anar al web  Salut, drets, acció

17a Mostra de Cinema

Notícies

29 maig 2024

18è CINEMÓN per a la defensa del Dret a la Salut

El cicle de cinema solidari de l’Ajuntament de Lleida, que tindrà lloc els dies 7 i 8 de juny, compta enguany amb la implicació de Medicus Mundi.

El regidor de cooperació de l’Ajuntament de Lleida, Jackson Quiñónez, acompanyat José Tomás Mateos de l’organització Medicus Mundi, han presentat la divuitena edició del cicle de cinema solidari, CINEMÓN, que organitza la regidoria de cooperació de la Paeria, els dies 7 i 8 de juny.

La programació d’aquest cicle de cinema solidari i reivindicatiu ha estat elaborada de forma conjunta amb Medicus Mundi i més d’11 entitats que treballen el dret a la salut a la ciutat de Lleida i arreu del món, per la qual cosa, durant els dies de projeccions es podrà trobar informació i fer contacte amb altres entitats com ara Alpicat Solidari, AMELL, Sàhara Ponent, Centro Latinamericano de Lleida, CooperAcció, Esclerosis Múltiple Lleida, Fundació Lleida Solidària, Lika, Medicus Mundi, Sindicalistes Solidaris, Superant Fronteres, Toukyere i Veïns del món solidari.

El regidor de Cooperació ha subratllat que “CINEMÓN està consolidat com una activitat innovadora, eficaç i eficient. Una eina per fer arribar a la ciutadania diferents temàtiques d’una manera didàctica, engrescadora i pròxima”. Quiñónez ha afegit que “el cicle és capaç de motivar la gent d’una manera directa, a través de les imatges i les emocions que passen a la pantalla portant a un desig de coneixement i estimulació crítica”.

Al seu torn, José Tomàs, des de Medicus Mundi ha ressaltat la importància del CINEMÓN i ha agraït que aquest any es “abordi el tema de la salut planetària i reivindiqui la defensa dels drets de la salut de forma global per posar fi a tota mena de discriminacions”.

Les projeccions i activitats de CINEMÓN es realitzen gratuïtament a l’aire lliure a l’Avinguda Blondel, darrere de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Divendres, la temàtica es localitza a l’Africa. A partir de les 18.30h es faran tallers infantils, conta contes, una desfilada de moda amb teles africanes, actuacions musicals i la projecció dels curtmetratges “La fiebre de oro” i “A luta continua”.

Dissabte, ja centrat en l’Amèrica Llatina, i a partir de les 18 h, també es faran tallers, balls típics de Llatinoamèrica, un concert i la projecció dels documentals “Don Benjamín” i “Cuidar entre terres”.

Podeu veure tota la programació en detall aquí.

Més notícies

Veure totes les notícies

20 juny 2024

‘Don Benjamín’ guanya el premi a millor curt documental al Festival de Cinema de Cracòvia

El film de Medicus Mundi, que visibilitza la realitat dels camperols de l’Amazònia Boliviana, s’endú els Silver Horns de la Competició Internacional de Curtmetratges del Festival.

29 maig 2024

18è CINEMÓN per a la defensa del Dret a la Salut

El cicle de cinema solidari de l’Ajuntament de Lleida, que tindrà lloc els dies 7 i 8 de juny, compta enguany amb la implicació de Medicus Mundi.

26 abril 2024

Els protagonistes del documental ‘Don Benjamín’ inauguren la 17a Mostra de Cinema “Salut, Drets, Acció”

Les més de 200 persones que van assistir a la sessió inaugural de la Mostra van tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà el colpidor testimoni de la família Peña i la seva lluita per conservar la vida a l’Amazona boliviana.