El projecte

Un projecte de Medicus Mundi Mediterrània i Quepo, originalment ideat i desenvolupat per Medicus Mundi Mediterrània i Farmacèutics Mundi. A través del cinema volem generar consciència i actitud crítica sobre les causes que provoquen la pitjor epidèmia en salut del món: la desigualtat.

L'any 2007 vam engegar la Mostra de Cinema amb ganes de reflexionar sobre la vulneració del dret a la salut al món i les seves conseqüències. Des d'aleshores projectem audiovisuals de qualitat que ens permetin organitzar debats amb persones expertes i que ens ajudin a entendre les qüestions fonamentals entorn a la salut.

En les primeres edicions vam posar el focus al continent africà. Un continent empobrit per unes polítiques i una economia global que generen injustícies i desigualtats. Amb l'esclat de la crisi econòmica, s'ha globalitzat la vulneració del drets de la ciutadania. Visibilitzar i reflexionar, debatre i denunciar per transformar la situació del dret a la salut al món és encara més urgent i prioritari.

Per això vam considerar interessant i necessari crear Salut, drets, acció, una campanya de comunicació i cinema, amb aquest web, debats i una Mostra de Cinema on es connecten històries, lluites personals i col.lectives i creativitat audiovisual. En aquest web trobareu tot això i també  tota la informació pràctica del programa i els espais on tindrà lloc cada sessió de la Mostra i els debats. Una eina que esperem que sigui d'utilitat per al sector sanitari, la comunitat educativa, els moviments socials i per a qualsevol persona interessada en la salut i/o en l'audiovisual.

Us esperem al cinema i a les xarxes socials!