Salut i gènere a la 13a edició de la Mostra de Cinema "Salut, drets, acció"

Escrit el 04-10-2019 00:00:00 sota la temàtica Gènere Malalties Cooperació internacional Determinants socials de salut

Del 10 al 24 d'octubre, la Mostra "Salut, drets acció" proposa 5 sessions de projeccions de documentals i debats per aportar una mirada feminisme al dret a la salut

medicusmundi mediterrània organitza la tretzena edició de la Mostra de Cinema Salut, Drets, Acció, un espai que pretén generar consciència i actitud crítica sobre les causes reals que provoquen la desigualtat, sens dubte la pitjor epidèmia en salut del món. En cada edició de la mostra centrem l’atenció en un determinant social de la salut. Enguany serà la relació entre salut i gènere, ja que creiem que un dels reptes actuals del món de la salut és el fet d’incorporar-hi una perspectiva feminista. La programació que us proposem inclou documentals i sessions de debat per abordar cinc eixos temàtics que considerem essencials. Us convidem a cinc sessions per reflexionar sobre la violència de gènere, la gestació subrogada, el rol que té l’estètica sobre la salut, la salut comunitària i les polítiques públiques de salut i gènere.

Als Cinemes Girona podreu gaudir de tres projeccions. Woman, un documental produït per medicusmundi Mediterrània, visualitza una nova generació de dones lluitadores i poderoses contra la violència de gènere a Moçambic. Amb Toxic Beauty coneixerem alguns dels efectes nocius per a la salut que tenen els productes estètics i cosmètics, que són consumits habitualment per dones pressionades pels patrons de bellesa imposats socialment. I, finalment, hem preparat una sessió doble per abordar el candent debat de la maternitat subrogada des del context de la necessitat econòmica, amb Outsourcing Surrogacy (Índia), i de l’altruisme, amb The Surrogates Club (Canadà). 

A més a més, projectarem el documental Los Cuidados durant una sessió dedicada a la salut comunitària. Des de la Capella de la Misericòrdia, i de la mà del CAP Raval Nord, veurem quines iniciatives locals treballen en salut fins allà on no arriba l’administració. 

I un any més, us convidem a participar en el Debat Crític, organitzat conjuntament amb el diari d’investigació Crític. Enguany, amb dues convidades de luxe, Laura Pelay i Gemma Tarafa, posarem sobre la taula els reptes que ha d’assumir la sanitat pública en matèria de gènere.

Comptem amb vosaltres!

 

Tornar al blog

Compartir

El més destacat