Els efectes de la contaminació en la salut centren la 12ª edició de la Mostra "Salut, drets, acció"

Escrit el 27-09-2018 00:00:00

Un dels documentals posa el focus en el tema que centrarà la propera edició: les desigualtats i la violència de gènere

Del 18 d'octubre al 8 de novembre torna a Barcelona la Mostra "Salut, drets, acció", un espai organitzat per Medicus Mundi Mediterrània que pretén generar consciència i actitud crítica sobre les causes reals que provoquen la desigualtat, sens dubte la pitjor epidèmia en salut del món.

Després d'onze edicions que han consolidat la mostra com un referent ineludible en la tasca de conscienciació sobre salut i drets humans universals, enguany posem el focus en el medi ambient, ja que pensem que afecta de manera cabdal (i ho farà encara més en el futur) la salut de les persones arreu del món i especialment d’aquells col·lectius més empobrits i vulnerables.

La programació que oferim a la Mostra inclou dos documentals i un reportatge que aborden conceptes clau com ara el canvi climàtic, la contaminació atmosfèrica o la part més fosca de la revolució tecnològica. Per concloure la mostra tindrem un avançament de la següent edició amb un documental de gènere.

Time to choose, de l’oscaritzat director Charles Ferguson (Inside Job), presenta una de les qüestions més greus de la nostra era: el canvi climàtic. Proposem un debat posterior on no parlarem de l’evident escalfament global sinó de com aquest fenomen s’està convertint en un accelerador de les desigualtats al món. Death by design ens revela el dramàtic efecte que té el nostre consum desmesurat de tecnologia i veurem com l’obsolescència programada no només escurça la vida dels nostres aparells electrònics sinó també les nostres. A thousand girls like me és el documental uqe ens serveix per donar peu a l'edició de l'any vinnent, xposa la lluita obstinada d'una noia afganesa de 23 anys per evideniar els defectes del sistema judicial afgà i demostrar la desprotecció de les dones per fer sentir la seva veu.

De nou, us convidem a participar al Debat Crític, organitzat conjuntament amb el diari d’investigació Crític. Tractarem un tema de màxima actualitat com és la qualitat de l’aire a la nostra ciutat. Projectarem el reportatge Vivir sin aire i parlarem amb investigadors, representants polítics i d’entitats ciutadanes preocupades per aquesta nova amenaça.

Totes les sessions són gratuïtes amb reserva prèvia d'entrades.

 

Tornar al blog

Compartir

El més destacat